Porumbul Morado este o specie din genul Zea Mais care este cultivat in Muntii Anzi din Peru, cultivat din timpuri prehispanice pe continentul Latino American,și a fost cunoscut în acel moment ca kully sara sau chinco sara. Este cultivat la altitudini cuprinse între 2500 și 3600 de metri deasupra nivelului mării. Coceanul ca si boabele sunt colorate in violet inchis spre negru si conțin antociani, cyanidin si glucoza, în cantități mari. Antocianinii au o valoare salutară deosebită, sunt antioxidanți și sunt utili pentru controlul tensiunii arteriale.
Din porumbul Morado se pregătește un chicha bine fermentat, destul de puternic, mediu de dulce, dar alcoolic. Dar chicha morada poate fi, de asemenea, o băutură răcoritoare simplă la care se adaugă coaja de ananas, scorțișoară, suc de lămâie . Făină de porumb Morado, cu adăugare de anason, făină de quinoa și fructe devine o pâine excelentă pentru copii. De asemenea se pot prepara diferite dulciuri traditionale. Stiuletii sunt recoltatati numai după uscarea completă a plantei. Până în prezent, aceste cereale au fost denumite ca alimente cu nutrienți peste medie pentru sănătatea noastră. Această formă sau varietate de porumb a fost utilizată de oamenii din Andes pentru a colora alimente și băuturi, lucru pe care lumea industrializată nu a fost exploatat decât recent.
SOI FOARTE FOARTE RAR!!!
copiata
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: markossafta
Mesaj:
markossafta
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.