Tarhonul, o plantă aromatică, folosită ocazional de români pentru a da gust mâncărurilor, are multiple proprietăţi terapeutice. Descoperită în nordul îndepărtat al Asiei, planta s-a răspândit destul de repede în ţări din India, America de Nord şi în Mexic.
În Europa, francezii şi grecii au adoptat tarhonul fără rezerve. În ţara noastră, iarba aromată, cu gust pătrunzător, uşor amărui, se adaugă în preparate culinare tradiţionale : ciorba şi iahnia de fasole, mâncarea de spanac, ciorba şi drobul de miel, salatele de legume cu ouă şi cu fructe de mare. În acelaşi timp, orice friptură : de porc, de vânat, de pasăre sau de oaie, condimentată cu tarhon, este mai gustoasă şi mai sănătoasă.
În cantităţi moderate, tarhonul se foloseşte proaspăt, uscat sau conservat în oţet. Pentru a-şi păstra aroma şi substanţele nutritive (în special vitaminele B1 şi C, eficiente într-o varietate de boli-de la hipovitaminoze, tulburări de digestie, anorexie, diabet zaharat şi până la dietele resprictive), tarhonul se adaugă în mâncare când aceasta este gata. De asemenea, profitaţi de beneficiile tarhonului folosind ceaiul, tinctura şi uleiul esenţial de tarhon.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: markossafta
Mesaj:
markossafta
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.