Nora-(Capsicum annuum)-Acesta a fost unul dintre multII ardei adusI de Columb din Lumea Nouă. Se spune că I-a lăsat la călugării din mănăstirea Yuste, care apoi l-au răspândit fraților lor din congregația La Nora din Murcia, în Spania. Zona principală de cultivare a ardeilor spanioli Nyora sau Nora se află în regiunea Guardamar din Valencia. Se folosește în principal pentru a face o pudră de boia spaniolă uscată numită Pimenton, care este ușor picantă. Acesta este folosit pentru a asezona multe feluri de mâncare. Când se adaugă în feluri de mâncare, le va da o culoare roșie. Este ingredientul principal în Bacalao a la Vizcaina, care este un fel de mâncare de Crăciun din cod și cartofi. Se mai foloseste la asezonarea carnatilor, adaugat la tocanita Paella si este frecvente in sosul Romescu. Ardeii Nora sunt de culoare roșie spre roșu închis și sunt rotunzi, seamănă cu o pălărie de vârf sau mică. Plantele chiliene Nora cresc puțin peste 60 cm. înălțime. Foarte productivi !
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: markossafta
Mesaj:
markossafta
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.