Fasolea Lima sau Phaseolus lunatus isi are originile in Peru. Ea a fost exportată în restul Americii și Europei și pe cutiile de mărfuri aveau locul de origine etichetat „ Lima, Peru ”, fasolea a fost denumită ca atare.
Aceasta varietate de fasole a fost descoperita de exploratorii europeni la Lima (Peru) în secolul al XVI-lea. Frunzele si pastaile sunt foarte mari de culoare verde inchis. Vrejul este foarte gros, lemnos, specific varietatilor Lima, care poate ajunge pana la 5-6 m lungime .Pastaile contin putine seminte. Semintele sunt foarte mari, plate si foarte frumos colorate in nuante de roz. Fasolea se caracterizează prin gustul excepțional și mărimea impresionantă a semințelor ovale și turtite. Își păstrează forma chiar și după ce au fost gătite și sunt potrivite pentru salate, tocănițe și supe. Soi tarziu.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.